Kul prylar till hemmet

För den teknikintresserade finns det ett överflöd av kul elektroniska prylar på marknaden. De senaste två decennierna har inneburit en utveckling där teknik som tidigare var helt otänkbar för hemmet numera går att hitta i snart sagt varje hem. Vare sig Tech-Gadgetsdu är inriktad på nytta eller nöje finns det spännande prylar att förhöja livskvaliteten med. Den här lilla genomgången är mest tänkt som en slags inspirationskälla och det finns mycket mer spännande hemelektronik att titta på. Mycket av den nya tekniken rör ju sig också i ett gränsland mellan nödvändigt och lekfullt, men de mer rent nyttoinriktade elektroniklösningarna finner du på annan plats på den här hemsidan.

Ledlampor som byter färg

Är du trött på vanliga glödlampor? Kanske känns det lite trist med det vanliga “vita” ljuset? De kostar en liten slant mer än vad vanliga lampor gör, men det går att köpa ledlampor som ändrar färg. Den vanligaste varianten är att du ändrar ljusstyrka och färg via en app i din mobiltelefon.

Robotar

För den som är intresserad av robotteknik har det hänt mycket de senaste åren. Det finns massor av olika robotar att köpa för hemmabruk. Allt från mer eller mindre avancerade modeller av den klotrunda Star Wars-roboten BB-8 till robotar som laddas med solenergi och (nästan) sköter sig själva.

Slut på borttappade nycklar

Händer det att du tappar bort dina nycklar? En lite nyttigare pryl för den som är glömsk är en nyckelknippa med gps-spårning. Med hjälp av en app i mobilen som visar dig exakt var dina nycklar är så är letandet snabbt över!

Radio i duschen?

Om du tycker om att sjunga i duschen kan detta vara något för dig, givet att du trivs med att sjunga till någonting. Med en vattentät högtalare till duschen kan du sjunga med till de senaste hitsen. Att lyssna på nyheterna går förstås bra det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *