El och säkerhet för hemmet

Det finns många små förbättringar du kan göra i hemmet som gör livet lite enklare, samtidigt som du drar ner både din elkonsumtion och dina kostnader.

En smidig lösning som blivit populär på senare år är att fjärrstyra belysningen i hemmet med en fjärrkontroll. Det är en något billigare variant än den smarta elektroniken som dykt 5708084918_c1b4935c25_bupp på senare år och som presenteras på annan plats på den här hemsidan. Det är en smart lösning där du köper ett litet kit bestående av omkring 3-4 mottagare till vägguttagen samt en fjärrkontroll. Komplettera med en fördelardosa till vardera mottagare och du kan styra strömtillförseln till din hemelektronik. Då kan du på ett enkelt sätt tända och släcka belysningen rumsvis eller enligt någon annan kategorisering i ditt hem. En fördel med det är att det kan hjälpa dig att dra ner elkostnaderna. Det är lätt hänt att man låter lampor vara tända, av ren bekvämlighet och vana. Om alla lampor släcks på samma gång är det problemet ur världen.

Kombinera fjärrlösningen med en timer till valda delar av ditt hems belysning och du kan tända och släcka belysningen vid valda tidpunkter. Att göra så kan vara bra för att få det att se ut som om någon är hemma om du ska resa bort en längre tid.

Om du har barn är det en bra idé att införskaffa så kallade “petskydd”. De förekommer oftast som en form av kåpor du monterar över eluttagen och gör så att små fingrar inte kommer åt några strömförande delar.

Den svenska sommaren innebär återkommande åskoväder och om du bor i villa kanske det kan vara bra med ett överspänningsskydd. Med ett överspänningsskydd skyddar du all din hemelektronik från att skadas, vilket kan bli en dyr historia, om det skulle vara så att ditt hus drabbas av ett åsknedslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *